Eiwitshakes, wat zijn dat nou?

Eiwitshakes worden al lang in een adem genoemd met bodybuilders. Deze sportmensen nemen eiwitshakes om trainingsresultaten te verbeteren en spiermassa sneller te laten groeien.

Lekkere proteine shakes om af te vallen!

Mijn Favoriete Shake!

Tegenwoordig worden eiwitshakes ook gebruikt om te helpen bij het afvallen. De voordelen die hierbij genoemd worden zijn onder ander het stabiliseren van de bloedsuiker, verhoging van calorieverbranding en het verbeteren van het verzadigingsgevoel. Het is niet weer een nieuwe rage zoals veel ‘crashdieten’.

Eiwitshakes bevatten dus veel eiwitten. Deze worden het meest gevonden in zuivel en soja. De shakes worden dus vaak van wei, een natuurlijke bron van eiwit, gemaakt of van soja-eiwit.

Waarom val je nu af van eiwitshakes?
Om eiwitten te verteren heb je meer energie nodig dan wanneer je andere voedingsmiddelen verteert. Goede kwaliteit eitwitshakes bevatten weinig tot geen suiker en weinig tot geen vet. Daarnaast bevatten ze gezonde koolhydraten. Een aminozuur uit wei-eiwit zorgt ervoor dat bij het afvallen het mager spierweefsel niet wordt afgebroken. Dat is gunstig want bij afvallen wil je wel vet kwijt maar geen spiermassa. Eiwitten zorgen er ook voor dat je je voller voelt waardoor het makkelijker is een dieet vol te houden.

Een dieet met eiwitshakes voelt helemaal niet als een dieet. Je vervangt een of twee maaltijden per dag door shakes of andere eiwitproducten en verder eet je gewoon. Dit gewoon eten moet je wel lezen als ‘gezond eten’. Probeer hierbij vooral de snelle koolhydraten te vermijden. Met eiwitshakes val je op een makkelijke manier redelijk snel af zonder dat je krom ligt van de honger en voelt alsof je alles moet laten.

Op het moment dat je op je streefgewicht zit kun je je gewicht op peil houden door bijvoorbeeld alleen voor het ontbijt nog een shake te nemen of als tussendoortje een eiwitproduct te nemen om je honger onder controle te houden.

Submit a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>