Shake it all baby!

Bij de titel van dit document krijg ik een bepaald beeld. Een ietwat volslanke vrouw die danst op het liedje waar de titel naar verwijst. Ze heeft plezier, maar haar hele lichaam zwabbert mee. Dit is een beeld wat afschuw opwekt bij mensen, het idee dat je vetrollen mee zwabberen. Aan die extra rolletjes moet dus wat gedaan worden.

Gelukkig kan dit tegenwoordig redelijk eenvoudig. Strenge en dure diĆ«ten hoeven niet meer. De oplossing zit in een glas of beker: een dieet shake. Zo’n shake zit tjokvol gezonde vitamines en mineralen en stilt je honger. Omdat er veel eiwitten inzitten krijgt het lichaam het signaal dat het geen honger meer heeft. Hierdoor heb je niet de neiging om te gaan snoepen.

Omdat je geen strikt dieet hoeft te volgen is afvallen met een dieet shake een heel stuk makkelijker. Niets is zo erg om hongerig een ingewikkelde dieetmaaltijd te moeten koken. De kans is dan erg groot dat je dan snel iets snaait wat je niet zou moeten eten. Nee, neem dan een shake die je alleen nog maar hoeft te mixen met water, melk of yoghurt of die zelfs al kant en klaar in een pakje zit. Dat heeft een veel kleiner risico om van je dieet af te stappen. De eerste drie dagen is een dieet het moeilijkste. Afkickverschijnselen (ja, echt) tonen zich en je hebt dan wilskracht nodig. Wat is het dan fijn als de keuze van je dieetmethode dit een stik makkelijker maakt. Niets blaadjes sla en een stukje komkommer, gewoon een lekkere grote shake achterover slaan. Dat geeft je het gevoel dat je niets tekort komt.

Dus, moet er nog wat af voor de vakantie? Shake it all baby: banaan, chocolade of vanille maar ook exotischere smaken zoals appel ananas, bosvruchten en praline eiwitshake.

Submit a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>